Aurumasinlik unistus sisemisist hammasrattaist, mille kütuseks on su enda igatsev hing.


***
Mõnikord tekkis tal tunne, et see oli üks pikk hommik kusagil auruses metallist linnas, kus hommikud kestavad sadu ja sadu tunde. Kus päike maalib kuldpruuniks roostetanud ehitiste ülemiste korruste vahel heljuva sudu. Ta hingaks sisse seda paksu, rasket õhku ja ootaks kuni oleks paras aeg tõusta üles oma traadist rippkiigest.

See oli tegelikult optimistlik tunne. Saabumas oli talv, ilmad muutusid iga päevaga depressiivsemaks, aga tema jaoks elu alles algas. Teised põgenesid külma ja pimeda eest oma soojadesse kodudesse, tema aga otsustas, et on aeg pista pea oma urust välja ja nuhutada hilissügisesi tuuli. Selline eksistents tundus temalegi mõneti kummaline, natuke pahupidine. Aastatega oli ta pöördunud olekusse, milles külm oli soe ja pime oli valge. Päevad algasid päikeseloojangutega, lõppesid päikesetõusudega. Tema jalutas öösiti, elas, mõtles, tundis tundeid öösiti. Kulges läbi varjude ja inspekteeris pimedate nurkade saladusi... ööst öhe. Vihmasematel öödel vaatas vihmavarju serva alt laternate valguses langevaid piiskasid, jättes vesisele tänavale omalt poolt nurgelisi varjulaike.

Siis kui päike oli taevas, magas tema magusat und, maalides pilte aurustest linnadest ja kujutades ette pikki ärkamisi. Kujutades ette natuke selliseid ärkamisi, nagu tema tundis eneses. Pooleldi ta elaski oma unenägudes, konstantses ärkamiseelses seisundis, et ärgata öösse... vaiksesse, pimedasse, udusesse; tundes sellest vaid rõõmu... kas just sünget, aga mõnevõrra melanhoolset kindlasti.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
ootame edasiseid sissekandeid
Muumi ütles …
Umbes selline tunne on küll.

Populaarsed postitused sellest blogist

Öine kutse

Tulekuma

Päikesetõbi