Vahepala uimases päevas


Meie kommuun on kõikidele unistajatele, veidrikutele, joodikutele, üldse igasugu luuseritele aastaringselt avatud. Elame siin oma südamevalusaid ja jõuetuid elusid, vahime ehk liigagi tihti taeva poole, ketrame oma ajast ja arust mõttelõngasid, mis lämmatavad meie diivanite taga pesitsevaid elukaid ning eelkõige joome oma hommikust kohvi.

Kohvitass aurab laua peal. Aknast avaneb vaade Kastani tänavale ühel sopasel märtsikuu päeval. Jahedasse kööki astub tuhvli väel hommikumantlis Mart, haarab laualt aurava tassi ning siirdub tantsusammul tagasi tuppa. Tekkidesse mässituna on toas veel 4 inimest oma naridel magamas. Mart suundub oma arvuti taha, et hakata sealt midagi põnevat vaatama. Ta pole veel kindel, mida täpsemalt, aga eks see selgub, kui ta kord oma filmikogule pilgu peale on heitnud.

...

Ja siis tuli õhtu. Kui Pets tuppa astus, avanes talle järgmine pilt. Mart istus oma tooli peal ja magas hambad laiali, samal ajal kui arvutiekraanist voolas läbi õhu tema haigutavasse kõrri mingi film. Mardi kõht paisus nagu õhupall ja ta pluusinööbid lendasid ükshaaval eest ära. Kui pluusil veel üks nööp alles oli, ärkas Mart üles. Ta võttis oma kohvri kätte, vaatas enda ümber ringi, tegi Petsile silma, avas akna ning lendas suminal kuhugi Tartu peale jaurama.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Öine kutse

Tulekuma